Prefectul le cere primarilor să treacă urgent la treabă

Prefectul Alexandru Ștefan Băișanu a solicitat primarilor din județ să rectifice bugetele locale cu sumele alocate de guvern pentru refacerea și repararea caselor afectate de inundații.
 

Băișanu a spus miercuri că în acest scop au fost virați deja în Trezorerie peste 7,5 mili-oane de lei. Prefectul a mai declarat că potrivit hotărârilor de guvern nr. 864 și 865 din acest an, executivul central a suplimentat sumele alocate inițial pentru reconstrucția sau reabilitarea caselor afec-tate de inundații în județul Suceava. Astfel, pentru repa-rația celor 2.105 case afectate de ploi s-a alocat suma de 5,279 milioane de lei, iar pentru reconstrucția celor 197 de locuințe și reabilitarea a 59 locuințe afectate a fost alocată suma de 2,265 milioane de lei. Prefectul a cerut tuturor primarilor să facă rectificări de buget și să ridice de la Trezoreria Suceava sumele alocate, pentru a le folosi la reabilitarea sau reconstrucția caselor. „În acest moment, primarii din localitățile cala-mitate dispun de materialele de construcție și banii nece-sari pentru a se apuca de lucru, astfel încât, la 1 decembrie 2008, casele să fie terminate. Guvernul României a demon-strat o dată în plus că își face datoria și este direct interesat de soarta cetățenilor afectați de calamitățile naturale”, a ținut să precizeze prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: