Conserve expirate în 2005, la vânzare într-un magazin din Bosanci

Zeci de conserve al căror termen de valabilitate a expirat în anul 2005 au fost găsite, de inspectorii OJPC, în rafturile unui magazin din comuna Bosanci. Fasole cu cârnăciori și pateu, conserve fabricate în… legislatura trecută, „perfecte” acum pentru cel puțin o hepatită severă, erau oferite spre consum localnicilor în magazinul aparținând SC Ioanide SRL.
 

Marfa periculoasă a fost urgent scoasă de la vânzare și distrusă. Aceeași soartă au avut-o și alte cantități de produse cu termen de valabilitate expirat găsite în același magazin, respectiv salam de vară, vin, pastă de usturoi și concentrat de citrice. Controlul efectuat în luna august la conservele de carne, de către inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava, a scos la iveală, pe lângă „bomba” de la Bo-sanci, faptul că mulți comercianți n-au păstrat conservele pe timp de vară la temperaturi optime, punând astfel în pericol sănătatea eventualilor consumatori. „Parte din aceste produse au fost găsite în rafturi și nu în vitrinele frigorifice, în magazine supraîncălzite, cunoscut fiind că temperatura optimă de păstrare pentru conservele de carne, pește și pateu este de 25 de grade C”, a declarat Elena Oanea, șefa OJPC Suceava. Cu ocazia acestui control au fost oprite de la vânzare și distruse 58 de kg de conserve în valoare 1171 de lei, amenzile aplicate operatorilor fiind de aproximativ 41.600 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: