Exemplificând cu descinderile ministrului educației la Iași și Suceava

Vicepreședintele PD-L Gheorghe Flutur consideră că Guvernul Tăriceanu a intrat deja în campanie electorală

Vicepreședintele PD-L, Gheorghe Flutur, consideră că Guvernul Tăriceanu „a intrat prea devreme în campanie electorală”, exemplificând, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, cu acțiunea minis-trului educației, Cristian Adomniței, care a fost prezent la Iași și Suceava pentru a lua parte la ceremonia predării noilor microbuze școlare primarilor unor localități.
 

„Mă aștept să fie prezent și când vin și loturi de cărți pentru școală sau să vină ministrul sănătății când vine un nou transport de seringi la spital”, a spus Flutur. Acesta a arătat că microbuzele școlare transferate localităților sucevene nu sunt suficiente și a criticat „modul discreționar și politizarea alocării resurselor financiare” în domeniul infrastructurii școlare. Flutur a făcut referire și la faptul că Ministerul Educației nu a alocat fonduri pentru diverse investiții aflate în proces de modernizare, dar a găsit resurse financiare pentru unele investiții care nu au fost începute. El a cerut ministrului educației să găsească fonduri pentru finalizarea lucrărilor începute în infrastructura școlară. Reamintim că 31 de microbuze școlare au fost predate, duminică, de ministrul educa-ției, unor localități sucevene. Ministrul educației, Cristian Adomniței, s-a arătat contrariat de declarația făcută de inspectorul școlar general al județului Suceava, Petru Car-calete, care, cu ocazia înmâ-nării cheilor noilor microbuze școlare a spus că în județ mai este nevoie de încă 60 de astfel de mașini. Adomniței a arătat că numărul de microbuze cumpărate de minister a fost stabilit în baza cererilor înaintate de inspectoratele școlare și constată acum că acestea do-resc suplimentarea numărului de microbuze. El a spus că atunci când a realizat bugetarea acestei achiziții, cererea venită de la inspectoratele școlare a fost de aproximativ 870 de microbuze și că a stabilit să fie cumpărate 1000, dar că a constatat că mai este nevoie de aproximativ 200 de astfel de microbuze școlare, care urmează să fie achiziționate în 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: