La solicitarea părții ucrainene

Ședința comună a administrațiilor regionale Suceava și Cernăuți se amână

Reuniunea ar fi urmat să aibă loc astăzi, la Cernăuți
O delegație a administrației de stat din regiunea ucraineană Cernăuți a venit la Suceava solicitând conducerii Consiliului Județean să amâne organizarea ședinței comune a administrațiilor regionale din Suceava și Cernăuți, programată să se desfășoare astăzi la Cernăuți.
 

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că amânarea acestei ședințe este determinată de situația politică din Ucraina și de faptul că se așteaptă și rezultatul discuțiilor din cadrul summitului Ucraina – UE. „Organizarea acestei șe-dințe comune a fost aprobată de Consiliul Euroregiunii Prutul de Sus și am decis că la prima întâlnire în cadrul Euroregiunii să stabilim o nouă dată pentru organizarea acestei ședințe”, a arătat Flutur. Consiliul Județean Suceava a aprobat, săptămâna trecută, ordinea de zi a ședinței comu-ne Suceava – Cernăuți, ce prevede adoptarea mai multor hotărâri de colaborare în mai multe domenii. Pe ordinea de zi se află proiectul unei hotărâri privind înființarea „Par-cului Reconcilierii” care ar urma să fie amenajat în Codrii Cosminului, aprobarea edită-rii unui ghid turistic al Bucovi-nei istorice, dar și a unui program pentru asigurarea unei securități sporite pentru turiș-tii și investitorii care vin în zonă. De asemenea, cele două regiuni își propun să adreseze o scrisoare comună celor două guverne, român și ucrainean, pentru scoaterea din izolare a regiunii prin modernizarea vechiului drum comercial dintre Marea Baltică și Marea Neagră care trece prin Cer-năuți și Suceava și care face legătura între coridoarele europene rutiere IX, III și V. În cadrul ședinței comune ar urma să fie stabilit și un plan de acțiune comun pentru prevenirea și combaterea dezastrelor, conducerea comisiei speciale comune urmând să fie asigurată de CJ Suceava. Totodată, cele două regiuni își propun să lucreze împreună la întocmirea unei evidențe a personalităților din Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: