Conform inspectorului general al IȘJ Petru Carcalete

Școlile sunt pregătite să înceapă… școala

Doar copiii din două grădinițe sucevene ar putea începe anul școlar cu o lună mai târziu, pentru că nu sunt gata lucrările de reparații > Copiii din școlile și grădinițele afectate de inundații de la Vicov și Sadău au fost mutați la alte unități și vor începe anul școlar odată cu toată lumea
 

Excepțiile invocate de Petru Carcalete sunt grădinița „Așchiuță” din Suceava și „Prichindelul”, acolo unde cele câteva sute de copii ar putea fi nevoiți să mai stea acasă încă o lună de zile, până când se vor termina lucrările de reparații și modernizare. „Primăria caută încă să găsească soluții în aceste cazuri și, dacă le va găsi, copiii vor putea merge la grădiniță din 15 septembrie, iar, dacă nu, vor fi nevoiți să înceapă activitatea cu o lună mai târziu”, a declarat inspectorul general. Preșcolarii grădinițelor nr. 1 și nr. 3, din Vicovu de Jos, distruse de inundații, au fost mutați, primii în clădirea școlii din localitate, iar ceilalți într-o clădire alăturată grădiniței. Copiii din Grădinița Nr. 2 din Vicovu de Sus vor începe activitatea la 15 septembrie, în același sediu retrocedat mai demult proprietarului, care a pretins până acum autorităților locale o chirie modică. Va fi însă ultimul an în care activitatea se va desfășura în aceste condiții, pentru că anul viitor expiră contractul cu îngăduitorul proprietar. Școala cu Clasele I-IV din satul Sadău, care avea în compo-nență și două grupe de grădiniță, va deveni amintire, pentru că, dacă nu se dărâmă singură, va trebui cu siguranță dărâmată de localnici. Din acest motiv, celor aproape 70 de elevi și preșcolarilor li s-a făcut loc la școala din centrul localității și, acolo, ei vor începe cursurile odată cu ceilalți elevi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: