Prestatorii de servicii de protecția muncii promit clienților imunitate în raport cu inspectorii de muncă

„Pentru a câștiga piața, mare parte dintre ei fac promisiuni fără acoperire, asigurându-i pe beneficiari că nu vor face obiectul sancțiunilor inspectorilor de muncă”, arată șeful ITM, Mihai Airinei
 

Prestatorii de servicii de securitate și sănătate în muncă reclamă severitatea și sancțiunile aplicate de către lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava la angajatorii cu care cei dintâi au semnate contracte de prestări servicii. Potrivit lui Mihai Airinei, șeful ITM, în dorința de a acapara piața de profil, mulți dintre operatorii în cauză, între care se regăsesc și foști angajați ai instituției, promit clienților imunitate în raport cu inspectorii de muncă. „Există persoane abilitate care prestează servicii specializate pe bază de contracte cu anga-jatorii. Pentru a câștiga piața, mare parte dintre aceștia fac promisiuni fără acoperire, asigurându-i pe beneficiari că nu vor face obiectul sancțiu-nilor inspectorilor de muncă. Din păcate, în urma con-troalelor efectuate de insti-tuția noastră, s-a dovedit că respectivii prestatori nu-și fac datoria așa cum trebuie”, a reliefat Mihai Airinei. Dl Airinei spune că proasta calitate a serviciilor către agenții economici este urmare a superficialității, cât și a numărului mare de beneficiari, unii dintre prestatori având contracte chiar și cu 100 de societăți comerciale. Inspectorul-șef a spus că, în urma unor sesizări, Inspecția Muncii București a verificat activitatea inspectorilor de muncă suceveni, reclamațiile pe această temă neconfirmân-du-se. „Angajatorii își contractează aceste servicii pe răspunderea proprie, pentru că, în caz de nereguli în do-meniul sănătății și securității în muncă, tot ei răspund până la urmă”, a explicat Mihai Airinei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI