O parte din Școala Nr. 2 din Baia a fost restituită proprietarului

> Noul stăpân cere, pentru două clase și cance-larie, o chirie de 36.000 de lei pe an > „Cu chiria pe doi ani, construim școală nouă”, ne-a declarat viceprimarul comunei Baia, Traian Cuciorva > Primăria comunei a refuzat oferta astronomică a proprietarului și are soluții pentru funcționarea în altă parte a celor două clase
 

Conducerea Școlii Nr. 2 din Baia, un fost conac boieresc, caută loc de învățat pentru elevii claselor de gimnaziu din această unitate. Corpul în care au funcționat până în anul școlar trecut, cu două clase și cancelaria, a fost revendicat și câștigat în instanță de o persoană care a și fost pusă în posesie de autoritățile fostei legislaturi. Două părți din imobil, cea în care funcționează clasele de I-IV și cea cu grupele de grădiniță, sunt construite pe pământul pro-prietate a comunei și nu au intrat în discuție. Noul proprietar, Liliana Beldeanu, o doamnă dintr-o localitate din sudul țării, este dispus să lase în continuare copiii să învețe în acest corp, dar a solicitat o chirie anuală de 360 de milioane de lei vechi, sumă considerată de autoritățile locale exorbitantă. „Am venit cu o contraofertă de chirie de 100 de milioane, dar până acum nu am primit niciun răspuns. Suma propusă de proprietar este imensă, irațio-nală. Am socotit că din chiria pe care ar trebui s-o plătim în doi ani putem construi o școală nouă, ne-a declarat Traian Cuciorva, viceprimarul comunei Baia. Același proprietar este dispus să și vândă clădirea retro-cedată, laolaltă cu circa 2,5 ha de teren restituite odată cu aceasta. A înaintat și o ofertă în acest caz, de 500.000 de euro, sumă catalogată de Primăria Baia la fel de „astronomică” precum chiria pentru imobil. „Nu vom accepta vreo ofertă din partea noului proprietar și să aruncăm banii aiurea. Directorul școlii ne-a spus deja că se poate descurca în noul an și fără spațiile retroce-date. Va fi necesară o intrare separată la corpul construit pe pământul comunei și cu asta se rezolvă și accesul. Și dacă nu se va putea asta, dl primar are deja o mașină cu care poate duce zilnic copiii la Școala Nr.1 Baia, unde este loc pentru ei”, a fost ultimul cuvânt al viceprimarului Traian Cuciorva.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: