Prin HGR, pentru refacerea infrastructurii

36 de milioane în loc de 300

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că deși fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii au fost evaluate de autoritățile sucevene la 300 de milioane de lei, din care 200 de milioane de lei pentru infrastructura locală și 100 de milioane de lei pentru cea județeană, prin hotărârea de guvern au fost alocate județului doar 36 de milioane de lei.
 

„S-au alocat fonduri reprezentând doar 10% din necesar și s-a întârziat nepermis de mult”, a spus Flutur, care a menționat că CJ Suceava și primăriile din județ au executat, prin fonduri proprii, mai multe lucrări pentru deblocarea unor zone afectate de inundații. „Guvernul este responsabil de întârzierea în alo-carea resurselor”, a spus preșe-dintele CJ Suceava. Acesta a men-ționat că, împreună cu prefectul, va stabili prioritățile pentru alo-carea de fonduri necesare recon-strucției, arătând că între timp au mai apărut situații de urgență, cum este cea din municipiul Fălticeni, unde o alunecare de teren pe mai multe hectare a afectat grupul colector al canalizării orașului, fondurile necesare remedierii fiind de aproximativ 3 milioane de lei. Gheorghe Flutur a mai arătat că și ploile torențiale din noaptea de luni spre marți au afectat un drum județean și mai multe drumuri comunale în zona Broșteni, fiind înregistrate alunecări de teren și depuneri de aluviuni. Șeful executivului județean a mai adăugat că speră ca prin Programul Operațional Regional (POS) să se aloce fonduri suplimentare pentru modernizarea drumurilor județene în regiunea Nord-Est, arătând că CJ Suceava lucrează la întocmirea de studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru modernizarea a încă 152 de kilometri de drumuri județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: