Orest Onofrei reclamă transformarea funcționarilor publici în soldați ai PNL

Subprefectul județului Suceava, Orest Onofrei, a acuzat ieri guvernul că „a intrat cu bocancii în funcția publică”, politizând-o în mod excesiv. Onofrei a explicat într-o conferință de presă că înalții funcționari publici sunt, din 2006, conform legii, apolitici, dar că între timp gu-vernul i-a transformat „într-o rezervă de cadre PNL, pentru candidaturile din toamna acestui an”.
 

El a exemplificat prin cazurile prefecților de la Botoșani, Alba, Mureș și cel al secreta-rului general al guvernului. „Ne e corect ca guvernul să fie pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă”, a spus Onofrei, explicând că acei înalți funcționari publici care vor candida din partea PNL la alegerile din toamnă vor fi lăsați în funcții până în ultima clipă, în timp ce alto-ra, cum este și cazul său, li se refuză încetarea raporturilor de muncă pe cale amiabilă sau demisia. „Guvernul ar trebui să treacă în legea care prevede mobilitatea înalților funcționari publici încă o excepție pe lângă cele 3 deja existente și anume: …în interesul PNL. Cred că e o golăneală ce se petrece acum, care nu este însă specifică PNL, dar se petrece pentru că interesul e foarte mare”, a mai spus Orest Onofrei. El a ținut să adauge că, din datele pe care le deține, și în cazul său și, foarte proba-bil, cel al prefectului de Suceava, în eventuali-tatea în care acesta va candida la alegerile parlamentare, se va încerca „eludarea legii” în sensul numirii în loc, cu caracter de interi-mar, a unor persoane care nu sunt funcționari publici. El a mai spus că în cazul în care se va întâmpla așa ceva, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și cel al Institutului Național de Administrație Publică ar trebui să-și prezinte imediat demisia. Reamintim că Orest Onofrei a cerut guver-nului încetarea relațiilor de muncă pe cale amiabilă, după care și-a depus demisia din funcție, fără ca executivul central să reacționeze în vreun fel. Onofrei a fost anunțat deja ca fiind candidatul PD-L Suceava pentru un colegiu de senator, cel mai probabil cel pe municipiul reședință de județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: