Municipalitatea suceveană nu renunță la clădirea fostului cinema „Modern”

Din cauza unei acțiuni în instanță a sindicaliștilor din cinematografie, administrația locală nu poate continua lucrările de modernizare
Conducerea municipalității sucevene nu renunță la fostul cinematograf „Modern”. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, în contextul în care sindicaliștii din cinematografia națională au cerut anularea hotărârii de guvern prin care imobilul a trecut de la RADEF la administrația locală.
 

„Nu vom preda clădirea până nu va exista o hotărâre definitivă și irevocabilă. Însă, până una-alta, situația nefiind clarificată, nu putem face investiții acolo”, a precizat edilul-șef. Ocupantul fotoliului din Areni spune că, la rându-i, așteaptă o decizie favorabilă din partea organelor de judecată, întrucât, „de un an și jumătate, primăria plătește salariile celor preluați de la cinematografie, precum și cheltuielile cu utilitățile”. La finele lui 2006, execu-tivul central a aprobat trecerea cinematografului „Modern” din administrarea Regiei Auto-nome de Distribuire și Exploa-tare a Filmelor (RADEF) în do-meniul public al municipiului Suceava și administrarea CL. Măsura a fost luată în vederea „revitalizării activității cultu-rale locale”, imobilul urmând a deveni sediul unei instituții culturale în care ar urma să aibă loc spectacole, concerte și proiecții de film. Valoarea lucrărilor la fostul cinema sunt estimate la circa 1,7 milioane lei. Acestea includ, prin-tre altele, repararea tencuie-lilor interioare și exterioare, refacerea acoperișului, mon-tarea de instalații sanitare, de apă caldă și rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, a-custice și de sonorizare, ame-najarea pardoselii, constru-irea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui nou ecran de proiecție etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: