Handbal, Liga Națională

CS Universitatea nu se dezminte și învinge clar pe Dinamo

Dinamo Baumit București – CS Universitatea Suceava 25-30
Chiar dacă au realizat deja o performanță unică pentru echipele de club sucevene, calificarea în Cupa Challenge, handbaliștii de la CS Universitatea au rămas cu picioarele pe pământ și continuă să impresioneze și în acest sezon al Ligii Naționale.
 

În prima rundă, elevii lui Petru Ghervan au învins formația Dinamo chiar la ea acasă, scor 30-25, la capătul unui joc pe care „studenții” l-au controlat cu autoritate. Un debut de sezon care confirmă declarațiile tehnicianului sucevean cu privire la seriozitatea cu care jucătorii s-au pregătit în această vară. Fără să facă transferuri spectaculoase, CS Universitatea se anunță, și în acest an, una dintre pretendentele serioase la un loc de cupă europeană. După succesul înregistrat sâmbătă dimineață, la București, echipa locală de handbal ocupă locul 5 în clasament, adică, exact poziția pe care s-a aflat la finalul stagiunii precedente. Deși nu au beneficiat de aportul „veteranului” Leonard Bibirig, accidentat la glezna dreaptă, sucevenii au început în forță partida cu Dinamo și după șase minute aveau deja un avantaj de patru goluri. A fost momentul în care gazdele au cerut time out. Pauza forțată nu a schimbat prea multe pentru că handbaliștii noștri și-au continuat jocul bun, dinamoviștii fiind în permanență conduși la o diferență de două-trei goluri. Universitarii au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, 13-12, suficient însă pentru a avea un moral bun pentru actul secund. Repriza a doua a arătat o echipă dinamovistă fără vlagă, care nu a rezistat, mai ales din punct de vedere fizic. Paradelor bune ale lui Pralea, care a apărat și trei aruncări de la 7 metri și contraatacurilor tăioase li s-au adăugat în acest joc și o organizare defensivă foarte bună, Cristi Bursuc și Ioan Tcaciuc excelând la acest capitol. Minutul 59 avea să aducă și cea mai mare diferență de scor între cele două echipe, 29-23 în favoarea universitarilor. Pentru CS Universitatea au marcat: Țutu (2 goluri), Adomnicăi (9), Chiruț (4), Dospinescu (2), Mitrea (2), Bursuc (3), Ignat (6) și Gavriloaia (2) iar pentru Dinamo Baumit au înscris: Cojocea (7), Purcărea (5), Dimache (4), Pătru (4), Voica (2), Rusia, Bota și Pavlovski (câte 1 gol). „Nu cred că victoria noastră pe terenul celor de la Dinamo mai poate fi considerată o surpriză. Astăzi am fost mai buni decât ei, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Ne așteaptă meciul de la Suceava, cu Universitatea Cluj, care se anunță un adversar redutabil”, a declarat antrenorul Petru Ghervan la finalul meciului de la București. În etapa a doua a Ligii Naționale, CS Universitatea va juca pe teren propriu cu nou-promovata U Transilvania Cluj.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI