Tâlhărie în grup sau simplu furt ? Însoțit de lovire ?

Competența soluționării cazului aparține Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului
O presupusă tâlhărie (deocamdată), reclamată Poliției, este cercetată, în momentul de față, din punctul de vedere al procurorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și lovire în formă simplă.
 

Povestea, pe scurt… Pe 4 septembrie, Vasile M., din comuna Mănăstirea Humo-rului, a sesizat organelor în drept că fratele său, Gheorghe M., de 44 ani, din localitate, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Aceasta este versiu-nea părții vătămate. Versiunea Poliției: „Din verificările efectuate, s-a stabilit că în 3.09. a.c., în ju-rul orei 22, victima se deplasa cu autoturismul proprietate, marca Ford Escort, pe raza localității de domiciliu, îm-prejurare în care s-a întâlnit cu numiții Elvis G., de 19 ani, Ion S., de 23 ani, Constantin S., de 18 ani, Gheorghe N., de 22 ani – toți din comuna Păltinoasa, Vasile L., de 50 ani, din comuna Valea Moldovei, și Florin O., de 18 ani, local-nic, toți muncitori la o firmă din Valea Moldovei, cu care s-a înțeles să-i transporte la vagonul unde erau cazați. Pe timpul deplasării, pe fondul unui conflict spontan între conducătorul auto și ocupanți, aceștia din urmă, prin violență, l-au deposedat pe șofer de un CD-player și 200 lei aflați în torpedou, după care l-au urcat în autoturism și abandonat în locul în care s-au întâlnit”. Probatoriul: CD-playerul a fost găsit în vagonul de dormit al autorilor. Bunul a fost pre-dat părții vătămate. Aceasta a fost internată în spital cu diag-nosticul ,,fractură antebraț drept, politraumatism prin agresiune, traumatism facial”. Versiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului: cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat față de Florin O. și lovire față de ceilalți autori, iar în funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale se va dispune procedural. Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de libertate. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Versiunea Codului penal (art. 211): tâlhăria este furtul săvârșit prin întrebuințare de violențe sau amenințări ori prin punerea victimei în stare de inconstiență sau neputința de a se apăra, precum și furtul urmat de întrebuințarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracțiunii. „Pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani, dacă tâlhăria a fost săvârșită de două sau mai multe persoane împreună”, se arată în același Cod penal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: