În centrul Sucevei

O femeie a fost amenințată și scuipată de o cerșetoare, sub nasul polițiștilor comunitari

Sucevenii nu mai sunt în siguranță nici pe străzile din buricul târgului, nici măcar ziua în amiaza mare! Pentru că a refuzat să-i dea bani unei cerșetoare, nu mai în vârstă de 15 ani, o femeie a fost amenințată și scuipată de aceasta, chiar sub ochii (nepăsători) a doi polițiști comunitari.
 

Incidentul s-a petrecut ieri, în zona pieței agroalimentare centrale. Victima a făcut cumpărături de la un magazin și se îndrepta către sucursala unei bănci din apropiere, pentru a extrage niște bani de pe card, când puștoaica s-a apropiat și i-a cerut pomană. Simțindu-se agasată de cerșetoare, femeia a rugat-o pe aceasta să se îndepărteze, îndemnând-o să meargă la muncă. “Am acasă două covoare, care trebuie scuturate. Îți dau bani dacă vii să faci treabă, altfel nu”, a spus suceveanca. În loc să se îndepărteze, cerșetoarea a început să strige în gura mare că va afla unde locuiește, dar nu pentru a-i scutura covoarele. Apoi a luat-o la sănătoasa, nu înainte de a o scuipa pe cea căreia, cu câteva clipe înainte, vroia să-i stârnească mila. La doar câțiva metri distanță de locul unde s-a petrecut conflictul, se aflau doi polițiști comunitari, care au “omis” să intervină. Cei doi se plimbau pe trotuarul de vizavi de sucursala bancară, povestindu-și unul altuia, cel mai probabil, ultimele pățanii. Un oraș cucerit de cerșetori ? Suceava pare adesea un oraș al cerșetorilor. Ei își fac veacul în zona magazinelor importante și a teraselor localurilor de fițe, agasând clienții. Ieri dimineață, spre exemplu, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, o femeie își alăpta nou-născutul la piept, sub ochii trecătorilor. Cu o mână ținea copilul, iar pe cealaltă o întindea trecătorilor. La doar un metru de ea, un bărbat încerca să stâr-nească milă, fluturându-și, precum un trofeu, brațul am-putat. Din când în când trăgea cu ochiul la femeia din spatele lui, probabil să vadă dacă face sau nu mai mulți bani ca el. În zona restaurantului “No Li-mit”, altă mamă își legăna copilul care plângea sub ochii trecătorilor. Țipa în gura mare că micuțul este înfometat și că nu are ce să-i dea de mâncare. Copilul stătea cu capul în soare fără ca femeii care i-a dat viață, să-i pese de asta… A reușit, în doar 30 de minute, să câștige, 15 lei. “I-am dat bani pentru că-mi este milă de copil. Plânge de parcă ar fi bolnav sau nu a mâncat”, ne-a spus Irina Laviță, în vârstă de 36 de ani. Femeia i-a întins cerșetoarei 5 lei… Imaginea mamelor care cerșesc și își alăptează copiii la piept în centrul Sucevei pare să lase indiferente autoritățile. Deși cerșetoria constituie infracțiune, polițiștii comunitari și jandarmii nu par a fi motivați cumva să aplice legea. Dovadă sunt, pur și simplu, străzile orașului, așa cum le știm cu toții…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: