Măsuri pentru prevenirea epidemiilor hidrice

La Rădăuți, din 4 fântâni testate, una s-a prezentat corespunzător > La Brodina, Sucevița, Frătăuții Vechi, Arbore, Milișăuți, din 48 de teste, 39 au fost necorespunzătoare bacteriologic, iar 15 chimic
 

Inundațiile din luna iulie au lăsat amprente asupra rețelei de distribuție a apei potabile din municipiul Rădăuți. În această situație, la Centrul de captare a apei de la Măneuți, cât și la cele două bazine de înmagazinare a apei de la Osoi, testele bacteriologice au ridicat semne de întrebare. La solicitarea Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică, la sfârșitul lunii august, bazinele de apă de la Osoi au fost golite, cură-țate și dezinfectate. Bazinele de înmagazinare a apei au fost tratate cu clor. La data de 28 august, analizele prelevate semnalau o hiperclo-rinare, în situația în care și cantitatea de apă era scăzută. Autoritățile de la Compartimentul Local de Sănătate Publică apreciază că pro-blemele legate de apa potabilă a rădăuțenilor sunt sub control, iar de la 1 septembrie s-a trecut la analiza bazinelor de la Osoi, care au fost dezinfectate. Analizele efectuate la apa din fântânile din municipiul Rădăuți, dar și din comunele arondate Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică, scot la iveală o prezentare neconformă consumului. Dacă în municipiul Rădăuți, din patru fântâni testate, doar una s-a prezentat corespunzător, în Brodina, Sucevița, Frătăuții Vechi, Arbore, Milișăuți din 48 de eșantioane supuse testului 39 au fost necorespunzătoare bacteriologic, iar 15 chimic. Autoritățile recomandă fierberea apei din fântâni deoarece la testare au fost semnalați germeni care indică poluarea. În același timp, fântânile trebuie curățate și dezinfectate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI