Primarii de la granițele României cu Ucraina și R. Moldova vor sistem de alertare rapidă la dezastre

Primarii suceveni din co-munele de la granița cu Ucra-ina s-au întâlnit, ieri, la Bri-ceni, Republica Moldova, alături de edili-șefi din județul Botoșani, cu omologi moldo-veni și ucraineni.
 

Potrivit pre-ședintelui Consiliului Jude-țean, Gheorghe Flutur, aceștia au participat la o instruire privind punerea la punct a unui sistem de alertare rapidă în caz de calamități și dezastre. Dl Flutur spune că inițiativa i-a aparținut, întrunirea fiind convenită cu prilejul ședinței de acum două săptămâni a Euroregiunii „Prutul de Sus”. Șeful executivului județean precizează că întrevederea a urmărit studierea posibilității accesării de fonduri opera-ționale regionale europene, prin care să fie materializată inițiativa de realizare a siste-mului transfrontalier de alertă rapidă. „Este un prim pas care se face în această direcție între cele 3 țări, pentru a putea ac-ționa mai rapid și mai eficient în caz de dezastre”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: