Consiliul Județean vrea să-l „înfieze” pe maestrul Botgros de la Chișinău

Conducerea Consiliului Județean Suceava intenționează să ia măsuri de reorganizare a Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu”, instituție culturală finanțată de la bugetul județean.
 

Președintele executivului județean, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri, într-o confe-rință de presă, că se intenționează construirea unei noi clădiri, în prezent ansamblul funcțio-nând în spații închiriate la „Dom Polski”. Șeful administrației județene a arătat, de asemenea, că artiștilor respectivi ar urma să li se asigure și locuințe. „Dacă vrem calitate, trebuie să acordăm, în viitor, fonduri, locuințe pentru ar-tiști, specialiști și familiile lor. Trebuie să luăm în calcul și construirea unei noi case de cultură, pentru că stăm în gazdă la Dom Polski și nu este firesc, pentru că Suceava merită mai mult”, a reliefat Gheorghe Flutur. Domnia sa a anunțat că este în tratative cu maestrul Nicolae Botgros de la Chișinău, artistul urmând a activa în cadrul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. „Ar fi un mare câștig pentru România, iar noi suntem interesați de revigorarea folclo-rului, care, aici, în Suceava are un potențial enorm și care va trebui valorificat”, a explicat președintele Consiliului Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: