Producătorii și distribuitorii strecoară marfă expirată înapoi în magazine

“Vom sancționa și amenda de fiecare dată operatorii economici care comercializează alimente cu termen de valabilitate expirat. Este o practică greșită, din păcate des răspândită și care trebuie neapărat încheiată”, a declarat Elena Oanea, șefa Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava.
 

Afirmația vine ca urmare a faptului că nu există control efectuat de instituție în urma căruia să nu fie identificate cantități mai mari sau mai mici de produse expirate aflate la comercializare. Dna Oanea crede că, dincolo de practicile intenționate ale unor comercianți, multe dintre aceste produse ajung pe rafturi după ce au fost odată returnate producătorului sau distribuitorului ca produs cu termen de valabilitate depășit, aceștia reintroducându-le în loturi noi de marfă livrate „Nu-mi explic altfel de ce în același lot de marfă găsim, la control, produse valabile și printre ele câteva cu termen depășit”, a concluzionat șeful OJPC. Conform legii, produsele alimentare cu termen de valabilitate expirat trebuie retrase și distruse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: