Aeroportul „Ștefan cel Mare”

Modernizarea – extremă urgență

Consiliul Județean Suceava va organiza o dezbatere publică pe marginea viitorului Aeroport “Ștefan cel Mare”. Anunțul a fost făcut de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, care a precizat ieri, într-o conferință de presă, că trebuie găsită, cât mai rapid, o soluție de modernizare a unității aeroportuare sucevene.
 

Președintele Consiliului Județean face aceste afirmații după ce, zilele trecute, a avut întrevederi separate pe această temă cu reprezentanții Amnyc Grup Corporation New York SUA și ai Camerei de Comerț și Industrie a Germaniei. De asemenea, domnia sa are prevăzută o întâlnire și cu responsabili ai firmei germane Geigger, cea care a investit în aeroportul din Sibiu. „Timpul ne presează și trebuie să accelerăm ritmul, pentru ca, undeva, în septembrie, să avem o soluție. Ne interesează oferte venite din mai multe direcții, astfel încât să alegem varianta cea mai viabilă”, a precizat dl Flutur, adăugând că nu este exclusă nici posibilitatea contractării unui credit extern. Totodată, Gheorghe Flutur intenționează să perfecteze un parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean Botoșani, și acestea beneficiare ale serviciilor aeroportului de la Salcea. Președintele Consiliului Județean nu renunță, așa cum s-ar fi putut credea, la discuțiile cu Amnyc Grup Corporation, demarate încă de la finele mandatului trecut, de administrația PSD. În ultima ședință din mai a deliberativului, aleșii județeni și-au dat acordul asupra asocierii Consiliului Județean Suceava și Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” cu compania amintită, scopul fiind promovarea și implementarea unor proiecte de interes județean. Potrvit acordului, contractul de modernizare a aeroportului urmează a intra în vigoare din 7 septembrie 2008 și se va desfășura pe durata a 40 de ani. Amnyc Group Corporation își propune să investească 250 de milioane de euro, însă, pe de altă parte, pentru ca investiția să fie rentabilă, la Centrul Economic „Bucovina” ar urma să vină 200 de firme cu diverse obiecte de activitate. Lucrările de modernizare și aducere la statutul de „internațional” a Aeroportului „Ștefan cel Mare” includ, printre altele, prelungirea cu încă 600 de metri a pistei de decolare-aterizare, modernizarea sistemului de semnalizare-balizaj și reabilitarea aerogării. Cheltuielile cu modernizarea sunt estimate la 70 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: