Gheorghe Flutur cere anchetă la lucrările noi de îndiguire distruse de puhoaie

Acestea sunt calificate drept necorespunzătoare, ca drept dovadă ele cedând la primele viituri
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, crede că lucrările noi de pe cursurile de apă din județul Suceava ar trebui să facă obiectul unei anchete a organelor în drept.
 

„Cred că va trebui – și îmi exprim convingerea în acest sens – că organele abilitate ale statului vor face o anchetă privind modul în care s-au făcut îndiguirile. Digurile de pe râul Suceava sunt foiță de ceapă”, a declarat, într-o întâlnire cu presa, șeful executivului județean, dând ca exemplu lucrările noi de la Vicovu de Jos, la podul Dăbâca, la care plăcile de beton au căzut la primele viituri. De asemenea, președintele Flutur a cerut Companiei Apele Române și Ministerului Mediului să întocmească o listă de priorități privind intervențiile, inundațiile făcând ravagii pe mai multe râuri și pâraie. „Am solicitat Apelor Române să prioritizeze alocarea de fonduri de urgență, pentru că tresărim și tremurăm la orice ploaie”, a reliefat dl Flutur. Domnia sa a exemplificat cu digurile rupte de la Caraula, Gura Humorului și Suceava, barajele de la Laura și Horodnicu de Jos, precum și cu situația de la Cornu Luncii, în care Moldova mai are câțiva metri și intră în sat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: