Fum și rachiu la pahar în magazinele sătești

Destule magazine din mediul rural funcționează după zicala „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”. Inspectorii OJPC Suceava sunt de acord că imaginea rafturilor arată mulțumitor, iar în depozite păstrarea lor lasă mult de dorit și nu respectă condițiile impuse de producători.
 

„Avertizăm că pe timpul verii, produse precum maioneza, conservele, sucul de roșii, ciocolata, cele care au o anume temperatură de păstrare, trebuie depozitate în frigidere sau vitrine frigorifice”, a declarat dna Elena Oanea. Ea a declarat mai sus că cele de mai sus nu sunt singurul păcat al comercianților din mediul rural. Chiar dacă trecerile dese ale inspectorilor i-au disciplinat pe mare parte dintre ei pe linia respectării legislației în domeniu, sunt destui care se nărăvesc în încălcarea normelor. „În majoritatea magazinelor sătești se fumează, deși este un spațiu public. Găsim sticle desfăcute, semn că se servesc în continuare băuturi alcoolice la pahar, încă un fapt interzis”, a dat câteva exemple șeful OJPC Suceava. Recidiviștii în astfel de încălcări sunt primii clienți la amenzi ai inspectorilor OJPC, care și-au făcut un obicei în a „călca” același operator economic din mediul rural cam o dată la trei zile și oricând dacă acel operator este reclamat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: