Dezvoltarea rurală – la Bruxelles, în municipii și orașe

Președintele CDRNE, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est va deschide un birou la Bruxelles, pentru a avea contacte directe cu instituțiile europene. Potrivit lui Flutur, se impune o astfel de reprezentare, în condițiile în care Regiunea NE este polul sărăciei din UE și are alocate importante fonduri europene.
 

„Nord-Est este regiunea unde se alocă cele mai multe fonduri, fiind polul sărăciei în Uniunea Europeană”, a spus Gheorghe Flutur. În calitate de președinte al CJ Suceava, acesta a declarat că în zilele următoare va deschide puncte de lucru în primăriile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți, Siret și Fălticeni, unde angajați specializați în domeniul proiectării pentru obținerea de fonduri europene, se vor ocupa de câte o zonă. „Deja am angajat aici, în aparatul central, oameni care lucrează în programe special, pe dezvol-tare rurală și dorim să le ex-tindem în județ”, a explicat Flutur, precizând că acești an-gajați vor consilia primarii la întocmirea de proiecte cu fon-duri europene, în special pe proiecte de dezvoltare rurală. Șeful executivului județean a arătat că, în acest fel, Consiliul Județean Suceava își externalizează o parte din activitate, prin deschiderea de puncte de lucru în principalele orașe și muncipii din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: