Pentru repararea infrastructurii județene și comunale

Consiliul Județean solicită Guvernului 170 de milioane de lei

Suma reprezintă circa 60% din valoarea pagubelor pricinuite de puhoaie
Consiliul Județean Suceava a înaintat la centru un proiect de hotărâre de Guvern prin care solicită alocarea de fonduri pentru repararea stricăciunilor făcute de puhoaiele de la finele lui iulie.
 

Astfel, pentru drumurile, podurile și podețele județene s-au cerut 60 de milioane de lei, mai puțin de 60% din pagubele evaluate a se ridica la 110 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura rutieră comunală, stricăciunile însumează 200 de milioane de lei, executivul județean mizând pe alocarea unei jumătăți din necesar, adică a 110 milioane lei. Până acum, în vederea lucrărilor de primă urgență, Guvernul a îndreptat înspre județul Suceava doar 1 milion de lei, o sumă insignifiantă comparativ cu nevoile. Președintele administrației județene, Gheorghe Flutur, și-a exprimat speranța că banii vor fi dați cât mai repede. „Sper ca aceste fonduri să fie aprobate în prima ședință de Guvern, pentru că avem o mare urgență”, a pus în vedere dl Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: