Târgul Meșterilor Populari, la final

Mai puțini vizitatori, dar mai mulți meșteri autentici

Târgul Meșterilor Populari de la Muzeul Satului Bucovinean a adunat în cele 3 zile 4400 vizitatori plătitori ai biletului de intrare și 620 care au intrat gratis.
 

Față de anul trecut, numărul vizitatorilor este mai mic, ceea ce l-a de-terminat pe directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, să declare că nu este mulțumit de ediția din acest an: “Numărul vizitatorilor a fost mai mic, dar cauzele sunt obiective. Pe de o parte au fost inundațiile, care nu ne-au permis o mediatizare cum trebuie. Pe de altă parte, a fost micul incident meteorologic de duminică, când a bătut vântul, care a determinat vizitatorii să nu mai vină după-amiaza. Abia de la ora 20 au revenit oamenii, au fost 300 de oameni într-o oră. Dar față de alți ani, anul acesta au fost prezenți mai mulți meșteri autentici”. Directorul CMB a mai precizat că, în cadrul Festivalului Medieval “Ștefan cel Mare”, care va avea loc la jumătatea lui august, va mai fi organizat un târg al meșterilor populari (15-17 august) fiind adresate invitații tuturor participanților la ediția recentă a târgului Meșterilor Populari. Aflat la cea de-a 13 ediție, la Târgul Meșterilor Populari de la Suceava au participat 82 de meșteri din cele mai im-portante zone etnografice ale țării. Ca în fiecare an, și la această ediție au fost premiați doi dintre participanți, pentru autenticitatea meșteșugului. Este vorba de Dan Bordeianu, (Botoșani), pentru obiecte din sticlă realizate manual, și Maricel Apalaghiei, (din Hulubi-Botoșani), pentru obiecte din lemn. Premiile, în valoare de 500 lei fiecare, au fost oferite de Centrul Creației Populare și, respectiv, CMB.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI