Copleșiți de reclamații

Intenționând să aducă civilizația austriacă în gospodăria mamei, un mărginean venit în concediu în țară a depus reclamații la nu mai puțin de 5 instituții > Multe dintre plângerile făcute la Garda de Mediu sunt neîntemeiate sau nu au nicio legătură cu atribuțiile instituției
 

Copleșită fiind de reclamațiile de tot felul care vin din mediul rural, conducerea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava pune în vedere sătenilor să se adreseze mai întâi, așa cum este și normal, compartimentului de specialitate al primăriei comunei pe raza căreia locuiesc. „Dacă primăria locală nu îi mulțumește, aceștia pot să se adreseze Gărzii de Mediu”, a precizat șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim. Dl Harasim relevă că are 12 subordonați de teren și că aceștia nu pot merge să verifice toate reclamațiile, făcute chiar și la sute de kilometri distanță de Suceava. Mai ales că unele dintre ele sunt neîntemeiate sau nu au nicio legătură cu atribuțiile instituției județene de mediu. Comisarul-șef a dat ca exemplu cazul unei femei din Vadu Moldovei care, reclamându-și vecinul pentru un WC construit cu nerespectarea normelor legale, se găsea ea însăși într-o situație similară. Pe de altă parte, un consacrat lucrător în afara granițelor, impregnat bine de civilizația austriacă, s-a gândit ca, în concediu fiind, să o aplice și la gospodăria mamei sale din Marginea. În consecință, acesta a depus reclamații la 5 instituții de control din județ, inclusiv la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu. „Cu personalul și cu capacitatea de muncă pe care o avem în prezent, precum și cu 30 de sesizări pe lună, care ne vin din zona gospodăriilor sătești, suntem puși în neplăcuta situație să nu putem aborda probleme de mediu mai importante”, a mai explicat Constantin Harasim. Vecinii de la sate se reclamă unul pe altul pentru scurgerea necontrolată de deșeuri animaliere, distrugerea culturilor de către animale, zgomotul produs de anumite utilaje, apa scursă de pe streșini, până și pentru tulburări de posesie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI