Târgul Meșterilor Populari, prima zi

Animație și produse ochioase

Aflat la cea de-a XIII-a ediție, Târgul Meșterilor Populari, organizat la Muzeul Satului Bucovinean, a fost animat chiar din prima zi de desfășurare, cea de ieri, când, în afară de oficialitățile sosite să-l deschidă oficial, și publicul vizitator a fost destul de numeros.
 

Încă mai erau așteptați și alți meșteri din toată țara, grosul urmând să sosească aseară și azi dimineață. Sunt prezenți meșteri care nu sunt prima dată la Suceava, dar și mulți veniți în premieră, toți dorind să le fie apreciate produsele și, mai ales, cumpărate. Deocamdată, privind cele etalate în prima zi, se observă o înclinare a balanței înspre produsele decorative, mai puțin fiind prezente cele de strictă folosință în gospodărie, ca în alți ani. Sunt meșteri din zonele cu tradiție în olărit, din Corund, Horezu și Marginea, sculptură în lemn din Bălăceana, țesături covoare din Botoșani și Valea Seacă, icoane – Rădăuți, Iași și Zalău, ouă încondeiate din Ciocănești. Sunt, mai mulți ca anul trecut, meșteri din Republica Moldova, care au venit cu traiste, împletituri din pănuși și nuiele, sculptură în lemn. Târgul va fi deschis până duminică inclusiv, între orele 9 și 21. Pe tot parcursul manifestării sunt organizate pentru vizitatori spectacole de muzica populară, susținute de ansambluri folclorice din județul Suceava. Reamintim că sâmbătă, la ora 19, va avea loc concertul extraordinar susținut de solistul vocal de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu. Târgul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: