Direcția de Muncă întocmește anchete sociale pentru acordarea de ajutoare de urgență victimelor inundațiilor

Banii sunt destinați susținerii familiei sau persoanei singure până în momentul în care se găsește o soluție de refacere a locuinței, a spus la Suceava, Ministrul Muncii, Paul Păcuraru
 

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgență familiilor lovite de inundații. Schema a fost prezentată la Suceava de Ministrul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, Paul Păcuraru. Astfel, se acordă ajutoare de urgență de 300 de lei pentru fiecare persoană din familiile care au fost afectate de inundațiile și fenomenele meteorologice din iulie. În cazul decesului unui membru, familia primește o sumă de 5000 de lei. Familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în totalitate de puhoaie vor benefica de un ajutor bănesc de 800 de lei. O sumă de 500 de lei este destinată familiilor și persoanelor singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 50%, în timp ce la un grad de afectare de sub 50% se va acorda 300 lei. În situația în care, față de mo-mentul constatării, locuința suferă o degradare ca urmare a efectului inundațiilor, familia sau persoana singură va primi până la 800 de lei, în funcție de proporția în care aceasta este afectată. Ministrul Păcuraru a ținut să evi-dențieze că banii se dau în urma efectuării unei anchete sociale a personalului Direc-ției de Muncă, care va înainta propunerea de finanțare la centru. „Acești bani nu sunt pentru refacerea locuințelor, ci ajutoare sociale cu menirea de a susține familia sau per-soana singură până la mo-mentul în care se găsește o so-luție pentru repararea locuin-ței”, a spus Paul Păcuraru. Ministrul Muncii a arătat că s-a întâlnit cu conducerea Direcției de Muncă Suceava, căreia i-a cerut să demareze, operativ, întocmirea dosare-lor de anchetă socială. Fon-durile disponibilizate de Mi-nisterul Muncii, Familiei și Egalități de Șanse cu destina-ția amintită sunt de 12 mili-oane de lei, ele putând fi supli-mentate funcție de numărul de cazuri ivite după această dată. Suma precizată va ajunge la 20.000 de persoane evacuate și circa 7000 de locuințe afectate din județele Iași, Bo-toșani, Suceava, Maramureș, Bacău și Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: