Dezlănțuirea omului…

O bună parte din județul Suceava a trecut, în ultimele zile, prin grele încercări. S-au rupt norii, pe la noi și în Ucraina, ceea ce a făcut ca pâraie neînsemnate să se transforme în adevărate fluvii. Am văzut Siretul venind cu spume, ducând cu el diverse bunuri. La podul dintre Zvoriștea și Vârfu Câmpului oamenii se adunaseră, sâmbătă după-amiază, ca la un spectacol îngrozitor. Apa creștea văzând cu ochii, atingând cote cum n-au mai fost vreodată. Puhoiul s-a revărsat peste ogoare măturând totul în cale. Din lanurile cu grâu ce trebuiau treierate, n-a mai rămas nimic. Și din celelalte recolte s-a ales praful. În fața dezastrului întreaga comună a rămas neputincioasă. Mai grav, apa intrase și în gospodăriile mai multor cetățeni, creând pagube și panică.
 

Primarul comunei Zvoriștea, Costică Bararu, alături de viceprimarul acestei așezări, era și el alături de consăteni. Nu dormise, după cum ne-a spus, de două nopți. A ținut mereu legătura cu județul, a anunțat pe toți cei aflați în lunca Siretului că se apropie viitura, s-a pregătit, eventual, pentru ajutorarea celor ce vor ajunge să fie evacuați. I se citea și lui pe față, precum multora dintre gospodarii afectați, sentimentul disperării. Când am încercat să schimb cu el câteva vorbe, o tânără înfuriată l-a luat la rost, mai mult țipând: „Ce măsuri ați luat dom’ primar? Vedeți ce se întâmplă aici ?”. Omul vedea, îi înțelegea necazul, nu numai al ei, însă, într-o asemenea situație, nu putea face nimic pentru a opri apa. Chiar dacă ar fi fost el nu primar de Zvoriștea, ci șef de stat sau de guvern, puhoaiele tot la fel s-ar fi manifestat. Tânăra în cauză însă nu înțelegea acest lucru. Ea tuna și fulgera, îndreptându-se spre autoritățile comunale cu o ploaie de cuvinte, unele mai grele decât grindina. Doamne ferește de dezlănțuirea omului!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: