Debit istoric pe Suceava

>Apele râului au curs la primele ore ale dimineții de ieri cu 1570 de mc/s > INMH a prelungit avertizarea de „cod galben” pentru ploi la Suceava, până astăzi la 12
Ploile din ultimele zile au umflat apele râului Suceava cum nu s-a mai întâmplat niciodată. Măsurătorile specialiștilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au arătat că, la primele ore ale dimineții, Suceava a curs, în zona podului de la Ițcani, cu 1570 mc/s, debit considerat istoric.
 

Avertizarea de cod roșu, pe o porțiune din râul Suceava și pe Siret, instituită ieri de INMH, va ține până astăzi la ora 14, cu mențiunea că viitura pe râul Siret este așteptată dincolo de granițele Suceavei, mai precis în zona Lespezi, județul Botoșani. Același INMH a prelungit, până azi la prânz, și avertizarea de cod galben de ploi pentru județele Suceava, Botoșani, Maramureș și zonele de munte din Neamț și Bistrița Năsăud. „Este mai degrabă o prelungire asiguratorie, pentru că prognoza nu mai anunță ploi mari la Suceava. Ce a fost mai greu a trecut și apele sunt în retragere”, au declarat ieri surse din cadrul SGA Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: