Spitalul Județean se judecă cu Prima Medical pentru RMN

Spitalul Județean Suceava nu are nicio șansă să aibă anul acesta aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), întrucât Prima Medical a atacat în instanță decizia Consiliului Național de Re-zolvare a Contestațiilor, prin care fusese respinsă contestația depusă de ea.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Tiberiu Brădățan, primul termen de prezentare în instanța Curții de Apel Suceava a reprezentanților spitalului este 14 august, dar este greu de estimat cât va dura procesul. “În felul acesta sunt suspendate toate procedurile de licitație. Ei și-au angajat cea mai puternică firmă de avo-catură din București, deci intenția e clară: de a face spitalul județean să plătească pentru că ei nu au putut îndeplini condițiile din caietul de sarcini. În momentul de față spitalul este obligat să se apere și, în acest sens, urmează să fie contactat și Con-siliul Județean, în calitate de proprietar al spațiului, pentru a se stabili o strategie de apă-rare”, a declarat ieri dr. Brădățan. El a mai precizat că, în prezent, conducerea spitalului se consultă cu serviciul juridic, pentru a vedea dacă nu există soluția anulării complete a licitației începute de spital, de închiriere a unui spațiu pentru RMN, și demarată o alta, în alți termeni, mai clar stipulați. “Ar fi mai bine să întrerupem complet prima licitație, dar trebuie discutat și cu CJ și cu reprezentanții Serviciului Juridic. E o problemă strict avocățească”, a mai spus dr. Tiberiu Brădățan. Conducerea Spitalului Județean Suceava demarase licitația pentru închirierea unu spațiu de 116 mp, în incinta spitalului, în care firma câștigătoare să aducă un RMN de ultimă performanță. Licitația a fost suspendată după ce Prima Medical București a contestat caietul de sarcini, reprezentanții firmei nefiind mulțumiți de faptul că, printre criteriile de departajare im-puse de organizatori, alături de prețul pentru chirie, s-a cerut îndeplinirea unor cri-terii legate de performanța tehnică a aparatului. Contestația a fost respinsă săptămâna trecută, dar firma a acționat mai departe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI