Turism între o cumetrie și o nuntă

Soare, vară, cer senin, vacanță și pensiuni câte mărgelele pe ață, în județul Suceava. Doldora de turiști ar trebui să fie toate, doldora încât să ne crească inima de cât de buni și primitori suntem. Și sunt câțiva, nimic de spus, dar sigur ar fi fost mai mulți dacă, așa cum motivează autoritățile, drumurile județului ar fi fost netede și line spre localitățile ce fac faima turistică a Bucovinei. Înclin să cred, însă, că nu acesta e singurul motiv pentru care unele pensiuni din Sucevița, Moldovița, Putna etc. supraviețuiesc numai cu aportul turiștilor ocazionali, care, puțin mai informați de-ar fi, n-ar fi călcat prin curțile lor nici fripți. Nu generalizăm, cât timp există vile și hoteluri în zonele menționate al căror personal te face să te simți tratat cu respect și al căror pachet de servicii rivalizează cu unități din țară de prestigiu. Turist de weekend fiind la Sucevița, am ajuns la altele, am luat loc la o masă și n-am plecat imediat de acolo, doar de rușinea gazdelor.
 

Daniela BEALE

Vineri noapte, fusese acolo o cumetrie, ceea ce excludea din start posibilitatea ca la baie, sâmbătă la ora 14, să mai existe petec de hârtie igienică. De mirosuri, nu mai pomenim ca să nu se aplece cititorilor. Fața de masă a fost preferențială, iar meniul plin de „nu mai avem”. Și pentru că făcusem totuși 1 km pe jos, am rămas pe loc cu gândul la niște clătite cu dulceață de afine, disponibile totuși între cumătria de vineri și nunta de sâmbătă noapte, de care se pregăteau deja gazdele. Clătitele au venit, arse, perpelite. Chiar dulceața de afine era de fapt o mozoleală întinsă pe mijlocul foii. Personalul, obosit și plin de cearcăne, îmbrăcat cu hainele de acasă, tărșâia picioarele între bucătăria prea îndepărtată și clienți, ca să mai zică o dată „n-avem”. Căutam din ochi cele trei margarete trecute în clasificarea de pe Internet și oricât m-am străduit, n-am dat în jur decât de noroi și câțiva brusturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: