Recompense financiare „super” pentru studenții suceveni care prestează la APIA

Pentru o lună și jumătate de lucru efectiv, suma maximă achitată către un student a fost de 3700 de lei (37 milioane lei vechi), remunerație care face să „înverzească” de invidie majoritatea covârșitoare a salariaților din județ
 

Studenții Universității „Ștefan cel Mare” care au semnat convenții cu Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava în vederea prestării de servicii de analizare a dosarelor pentru subvenții se pot bucura de o vacanță pe cinste. Aceasta, după ce instituția le-a plătit, chiar dacă în întârziere, drepturile bănești pentru munca depusă. Directorul executiv al APIA, Gheorghe Curelciuc, a declarat, într-o conferință de presă, că, pentru o lună și jumătate de lucru efectiv, suma maximă achitată către un student a fost de 3700 de lei (37 milioane lei vechi), remunerație care face să „înverzească” de invidie ma-joritatea covârșitoare a salariaților din județ. Dl Curelciuc arată că tinerii, în număr de 57, au fost recompensați funcție de numărul de documentații văzute, mai mulți dintre ei câștigând între 1000 și 1200 de lei. Studenții au avut acces la calculatoarele instituției doar pe timp de noapte, perioadă în care nu sunt folosite de către angajații instituției, iar rețeaua cu APIA națională este descongestio-nată. După reverificări din partea personalului propriu, Gheorghe Curelciuc s-a arătat mulțumit de hărnicia și calitatea prestației. Domnia sa reliefează că peste 75% din dosare sunt deja analizate, studenții având de lucru încă cel mult două săptămâni. „Aceasta, dacă nu au plecat în vacanță să-și valorifice câștigurile respective”, a încheiat directorul executiv al APIA Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: