Fără rezervare

Dacă vrei să ajungi mai repede la Iași de la Suceava, poți apela la o firmă de maxi-taxi, singura de altfel mai răsărită, dacă nu mă înșel. E foarte solicitată și, de aceea, ca să fii sigur că prinzi un loc, e bine să-ți faci rezervare înainte. Firma oferă și fluturași cu orele de plecare și sosire, cu numerele de telefon pentru rezervări, deci, la prima vedere ar trebui să stai liniștit și să fii sigur că vei călători fără probleme. Mulți preferă acest mijloc de transport, considerat mai rapid și mai elegant ca trenul. În realitate, dacă nimerești o perioadă aglomerată și o vreme neprielnică, cum mi s-a întâmplat săptămâna trecută, riști să-ți piară cheful de călătorie cu maxi-taxi pentru totdeauna. Pentru că oamenii firmei, în loc să fie bucuroși că nu prea au concurență și că, având mulți călători, câștigă bine în mod constant, își dau cu firma-n cap. Șoferii de pildă, foarte tineri de altfel, se comportă cam din topor cu toată lumea. Nu chiar nepoliticos, dar nici amabil.
 

Apoi, nu ești sigur că vei călători liniștit, chiar rezervare de loc având. Așa i s-a întâmplat pe drumul spre Iași unei tinerele, care a călătorit agățată de scaunul șoferului (loc privilegiat, având în vedere că acesta mai încărcase vreo 10 pasageri, tot în picioare), fiindcă a ajuns… prea la fix. Prețul de stat în picioare a fost însă echivalent cu cel de stat pe scaun. La dus, fiindcă am fost prevăzătoare, am avut loc. La întors însă, cu o oră înainte de cea la care voiam să mă întorc acasă, nu mai erau locuri decât la cursa care pleca peste 2 ore. Am riscat, fiindcă ploua cu găleata, și am urcat în mașină, aceeași de altfel ca la plecare. Șoferul, același și el, nu dădea semne de amabilitate, iar speranța că cineva va renunța la rezervare a fost în van, așa că am stat în picioare, constatând că numărul celor luați în plus era aproape egal cu al celor de pe scaune. Ca atare, mașina a clacat la Pașcani, fiindcă i s-a rupt “foaia” și am fost transbordați în alta, mai mică decât prima… După o astfel de călătorie, te întrebi, pe bună dreptate, care mai sunt avantajele transportului privat cu maxi-taxi?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: