Decât să semneze un contract de muncă

Șomerii de etnie romă preferă să muncească cu ziua

O bună parte dintre șomerii de etnie romă preferă să muncească cu ziua în timpul verii decât să se angajeze pe perioade determinate sau nedeterminate. Potrivit declarațiilor șefului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), dl Constantin Șuvăr, în urma Bursei locurilor de muncă pentru romi, or-ganizate la nivel de județ în luna iunie, doar 5 din cele 135 de locuri de muncă destinate romilor au fost ocupate.
 

“Problema romilor este delicată. Aparent, nu vor să muncească. Facem eforturi să le oferim locuri de muncă. Am organizat și burse des-tinate numai lor. Din păcate, rezultatele nu sunt cele scon-tate. Deși le-am oferit locuri de muncă, chiar și pe teritoriul unde își au domiciliul, refuză cu nonșalanță anga-jarea, fie ea și temporară. Noi încurajăm ocuparea forței de muncă, îndeosebi în mediul rural, unde rata șomajului este mai mare și unde din gru-purile-țintă fac parte și romii”, a declarat dl Șuvar. Președintele Fundației „Șucar Romane”, dl Virgil Po-hoață, este de părere că o bună parte dintre romii cu situații materiale precare din județul Suceava nu au semnat con-tracte de muncă deoarece preferă să muncească cu ziua pe perioada verii. “De regulă, salariile oferite romilor sunt mici. În timpul verii, ei preferă să muncească cu ziua pentru că sunt plătiți mult mai bine. Primesc cel puțin 50 de lei la zi. Ar mai fi o problemă. Mulți dintre ei ignoră că acel contract de muncă încheiat cu statul sau cu patronul le aduce și alte beneficii pe lângă leafă. Săraci fiind, se gândesc doar la câștigul imediat, neluând în calcul și aceste avantaje”, explică dl Virgil Pohoață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: