Șanse nule de închidere a rampei de deșeuri menajere

Șansele ca municipalitatea suceveană să respecte termenul de închidere a platformei de deșeuri menajere negociat cu Uniunea Europeană la Capitolul 22 „Mediu” sunt ca și inexistente. Aceasta este părerea șefului administrației locale, Ion Lungu, care a avut o intervenție, pe această temă, la Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile.
 

„Șansele de prelungire a termenului de închidere a gropii sunt mici sau aproape nule”, a precizat primarul, mențio-nând că, într-o situație similară, se află mai multe auto-rității municipale sau orășe-nești din țară. Domnia sa a recunoscut că aceasta este una dintre cele mai arzătoare pro-bleme ce stă în fața adminis-trației. Mai ales că tragerea pe linie moartă a rampei de gunoi este și o condiție obligatorie a susținerii financiare a Progra-mului ISPA de reabilitare a rețelelor de apă, canalizare și stației de epurare, aflat în derulare. „Este o problemă arzătoare pentru mine și vom încerca să găsim, împreună cu Consiliul Județean, până la finele anu-lui, soluții pentru rezolvarea acestei întârzieri”, a reliefat primarul. Potrivit negocierilor cu UE, municipiul Suceava trebuie să renunțe la actuala groapă de gunoi până la 31 decembrie a.c. În conformitate cu un ca-lendar al Ministerului Mediu-lui din primul trimestru al lui 2008, master-planul trebuia încheiat la finele lunii martie, studiile de prefezabilitate – în mai, iar studiul de impact de mediu – în iunie. Întocmirea aplicației tehnice era stabilită pentru luna august, urmând ca lucrările efective să poată demara în martie 2009. Pentru înființarea depozitului ecologic de deșeuri menajere, municipiului Suceava i-a fost alocată, prin HGR, o suprafață de 22,3 ha din zona Moara. Ion Lungu crede că, în condițiile respectării calendarului, primele „celule” ale viitorului depozit vor fi în funcțiune la finele lui 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: