Pentru a se plăti salariile și sporurile

La Spitalul Județean se va strânge cureaua

Pentru a putea plăti salariile mărite și sporurile care se cuvin salariaților, conform legii, la Spitalul Județean Suceava se va strânge cureaua pentru a se face economii în 4 domenii unde s-a constatat că se pot reduce cheltuielile. Este vorba despre consumul de medicamente și materiale sanitare, prescrierea de investigații de laborator, transportul bolnavilor cu ambulanța și gestionarea deșeurilor periculoase.
 

„Se fac eforturi pentru ca spitalul să reușească, cu fondurile puține pe care le are, să achite drepturile salariaților, nu în sensul de a crea penurii, ci de a utiliza corect banii”, a declarat purtătorul de cuvânt, dr. Tiberiu Brădățan. În urma unui control de audit realizat în spital din dis-poziția conducerii acestuia, cu sprijinul dr. Mihai Crețeanu, șeful Secției cardiologie, asu-pra activității pe cele 4 dome-nii menționate, s-a constatat că se pot face economii, “cel puțin pe hârtie”. Astfel, va fi drămuit mai bine consumul de medicamente și materiale sanitare, fără ca bolnavii să sufere, în fiecare secție se va lucra cu un set minim de analize și va scădea volumul canti-tății de deșeuri. “Calculele arată că se pot face economii, care pot permite acordarea sporurilor și majorărilor salariale prevăzute de lege. Avem credința că acestea se vor plăti de la 1 septembrie. Dacă vor exista niște rectifica-tive bugetare care să ne per-mită acest lucru, spitalul va încerca să rezolve problema cu salariile chiar din august”, a declarat dr. Brădățan. Pentru acordarea salariilor mărite pe 2008 și a sporurilor salariale ar fi necesare apro-ximativ 6-7 miliarde de lei vechi lunar. Majorările sala-riale se aplică pe baza eva-luării activității personalului pe anul precedent, evaluare care are loc până în septem-brie, iar plata sporurilor se poate face până la sfârșitul anului, cu posibilitatea de a se atribui retroactiv de la 1 apri-lie, când sporurile au intrat în vigoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI