Rădăuți

Au început manifestările dedicate Zilei Poliției de Frontieră

Pe 24 iulie se împlinesc 144 de ani de când Al. I. Cuza a semnat actul de naștere al structurii
Activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române au început ieri la DPF Rădăuți cu întrecerile „Cupei Presei” la tir. Reprezentanți ai mass-media din județul Suceava s-au întrecut în Poligonul de tragere de la Vadul Vlădichii.
 

În aceste zile se vor organiza la Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți și alte activități sportive, la care vor participa lucrători din cadrul instituției, la tenis de masă, șah, table, fotbal. Este programat și un concurs de tir, în care se vor întrece cei mai buni polițiști de frontieră. Câștigătorii acestora vor fi premiați pe data de 25 iulie, de comisarul șef de poliție Ion Pop, șeful DPF Rădăuți, la Casa Culturii din Rădăuți, unde vor avea loc și alte manifestări dedicate sărbătorii. Pe 24 iulie a.c. se împlinesc 144 de ani de la înființarea primelor structuri organizatorice din care s-a format mai târziu Poliția de Frontieră. Prin decretul nr. 893, domnitorul Al. I. Cuza unea, în 1854, toate corpurile grănicerești „de dincoace și de dincolo de Milcov”, formând astfel prima structură modernă ce va avea ca scop paza hotarelor României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: