Yellow-cab antipiraterie

Taximetrele din municipiul Suceava vor fi vopsite obligatoriu și în întregime în galben. Anunțul a fost făcut de șeful administrației locale, Ion Lungu, care a declarat că măsura este menită a atenua fenomenul taximetriei-pirat. Autoturismele autorizate vor trebui să poarte, pe una din uși, și o plăcuță distinctivă, înmânată de compartimentul specializat al executivului.
 

„Vom face disciplină în acest domeniu, chiar dacă unora dintre operatorii de transport persoane în regim taxi nu le va conveni acest lu-cru. Am înregistrat foarte multe reclamații, parțial le-am verificat și am concluzionat că pirateria s-a mutat din sec-torul maxi-taxi în cel taxi”, a precizat dl Lungu. Noul Con-siliu Local a aprobat, în pri-ma ședință de lucru, o comisie de evaluare a solicitărilor de autorizare, aceasta analizând, zilele trecute, o nouă tranșă de 72 de cereri. Deși în deli-berativ s-a discutat despre o majorare la 400 a numărului de autorizații, acesta a rămas la nivelul vechi de 330. Efectiv, până acum au fost înmânate 258 dintre autorizații. Acum trei luni, tarifele la transport de persoane au fost majorate de la 1,2 lei/km la 1,8 lei/km (adică cu 50 la sută), valabile atât în timpul zilei, cât și al nopții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: