Tragedie în comunitatea catolică din Solonețu Nou

Un copil de 13 ani, dintr-o familie de polonezi, s-a spânzurat de un copac din livadă > “A fost mâna mea dreaptă. A fost șeful ministranților din biserică, cu care mă întâlneam zilnic la slujbă. Avem în comunitate mulți copii buni, dar el a fost un lider”, a declarat, bulversat, pr. Marius Bucevski
 

O familie de catolici din Solonețu Nou trăiește cea mai cumplită dramă din viața ei. Fiul de 13 ani al familiei Vavricz, Hendrich, și-a pus capăt zilelor, spânzurându-se spre dimineața zilei de marți, de creanga unui copac din livadă. Ceva s-a blocat în sufletul și mintea unui copil văzut de cei din jur ca unul fără drame, fără probleme de comportament. Un copil normal, echilibrat, care, însă, parcă împotriva firii, a ales să se sinucidă. A lăsat în urmă doi părinți plini de jale, îndurerați și bulversați de gestul lui. Probabil, ei vor căuta toată viața să înțeleagă cele întâmplate, pentru că, în durerea încercată, nimic nu are logică, nimic nu se explică. Mama, care lucrează în Israel de mulți ani, dar a făcut eforturi supreme să fie mereu lângă copiii ei, nu se oprește din plâns. Nu pricepe nimic… Durerea o macină aproape fi-zic și nu-i vin în cap decât reproșurile făcute acum câteva zile de copilul mort, cum că l-ar fi iubit mai puțin pe el decât pe fratele lui cel mare. Dar ea știe că nu-i adevărat și e prea târziu să-l poată convinge pe cel mic de contrariu. Cu o seară înainte, Hendrich a ieșit ultimul din biserică Hendrich Valvricz avea doar 13 ani, când, marți dimineață, a fost găsit spânzurat în livadă de fratele lui de 16 ani. Acesta din urmă va avea nevoie de tratamentul unui specialist pentru a fi, poate, din nou, adolescentul plin de viață care a fost înainte de această groaznică întâmplare. Cu o seară înainte, Hendrich a fost ultima persoană care a ieșit din biserica catolică din Soloneț, căreia i-a închis ușa după ce, în sfârșit, terminase treburile de care era responsabil după liturghia de seară. Credincios, mezinul familiei Varvicz a fost un copil respectat în comunitate, liderul ministranților bisericii, implicat în toate acțiunile copiilor catolici din Solonețu Nou. Cunoscându-l îndeaproape, parohul Marius Bucevski nu poate da nicio noimă gestului fatal făcut de Hendrich. “A fost mâna mea dreaptă. A fost șeful ministranților din biserică, cu care mă întâlneam zilnic la slujbă. Avem în comunitate mulți copii buni, dar el a fost un lider. Era activ, mereu gata să facă ceva, un băiat cu care am început o mulțime de proiecte cu copiii din comunitate. Sunt zile deosebit de triste pentru familie și pentru noi, toți oamenii din Soloneț”, a afirmat pr. Bucevski. „Va avea o înmormântare normală, ca a oricărui creștin catolic” Hendrich Valvricz va avea parte de o înmormântare creștinească. Chiar dacă a ales să-și pună singur capăt zilelor, biserica din Solonețu Nou îl va înmormânta cu tot ritualul specific oricărei persoane decedate firesc. “A fost un copil al Bisericii și, cât a trăit, a făcut parte activă din ea. A fost sufletul multor acțiuni organizate de biserică și s-a re-marcat în majoritatea dintre ele. Hendrich Valvricz va avea o înmormântare normală, ca a oricărui creștin catolic”, a încheiat parohul Marius Bucevski.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: