Sucevenii vor resimți dramatic consecințele crizei energetice

PRM Suceava atrage atenția autorităților municipale că trebuie să preîntâmpine propagarea efectelor crizei energetice și să caute soluții de gestionare a acesteia. Președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, este de părere că sezonul friguros care vine se anunță a fi unul dintre cele mai problematice din ultimii 18 ani, iar, în cazul în care nu se vor lua măsuri, crede el, consecințele vor fi dramatice.
 

„Acestea se vor abate mai ales asupra populației sărace, fiind accentuate de creșterea prețurilor și scăderea continuă a puterii de cumpărare. Scum-pirea cărbunelui s-a făcut în-tr-un timp scurt și la un nivel de neconceput, iar pe fondul ri-dicării, de la 1 ianuarie 2009, a subvenționării acestuia, ne-cazurile vor fi și mai mari. Per-spectivele nu sunt de loc opti-miste, existând posibilitatea ca încălzirea unei garsoniere să depășească valoarea unei pensii medii, iar cea a unui apar-tament cu mai multe camere să fie mai mare decât un sa-lariu”, a evidențiat ieri, într-o conferință de presă, ex-sena-torul de Suceava. Dl Acatrinei a accentuat că este necesar ca Primăria și Termica să ia mă-suri de constituire, la prețuri acceptabile, a stocurilor de combustibili, astfel încât po-pulația municipiului să nu su-fere de frig, dar nici să nu fie sufocată de cheltuielile cu întreținerea. În plus, opinează el, se impune ca respectivele demersuri, imediate, să fie corelate cu un program pe ter-men mediu și lung, menit să atenueze posibilele șocuri de pe piața energetică locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: