Spitalul Județean a câștigat în fața Prima Medical

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma Prima Medical, la licitația organizată de Spitalul Județean Suceava, pentru închirierea unui spațiu și dotarea lui cu un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), a informat ieri purtătorul de cuvânt al unității, dr. Tiberiu Brădățan.
 

Potrivit lui, contestația a fost respinsă întrucât “această licitație se organizează pe baza altei legi decât cea invocată de contestatar”. „Ei au contestat licitația în baza cu totul altei legi decât s-a realizat. În răspunsul venit de la Comisie se menționează că procedura în cauză nu este de achiziție publică și, în consecință, nu au dreptate. Se închiriază doar un spațiu, iar firma care îl câștigă are obligația de a aduce un RMN performant și specialiști. Nu noi achiziționăm aparatul. Licitația nu se organizează în baza OU nr. 34/2006, ci a Legii nr. 213/1998”, a precizat dr. Brădățan. Dr. Brădățan a mai spus că “în cel mai scurt timp se vor relua procedurile de desfășurare a licitației”, dar după ce vor trece 10 zile de la decizia consiliului, timp în care firma respectivă poate să o conteste. “Oficiul juridic trebuie să vadă dacă se pot relua negocierile sau trebuie reluate procedurile integral”, a spus dr. Brădățan. Reamintim că Prima Medical a contestat faptul că organizatorul licitației a impus anumite criterii de departajare a participanților la licitații, solicitând anumite performanțe tehnice ale aparatului RMN.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: