Se apropie Zilele Municipiului Fălticeni

Pregătirile pentru Zilele Municipiului Fălticeni sunt în toi, organizatorii, CL, Primăria, Parohia „Sf. Ilie”, Casa de Cultură, Clubul Elevilor și Copiilor așteptându-se ca, la sfârșitul săptămânii, peste 15.000 de persoane să participe la spectacolele din Piața „Nada Florilor”. CL a alocat pentru serbările din acest an 30.000 de lei, iar activitățile din cele 3 zile, vineri, 18 iulie, sâmbătă, 19 iulie, și duminică, 20 iulie, vor fi finanțate în cea mai mare parte din sponsorizări.
 

Prima zi este dedicată muzicii și dansului, timp de mai bine de patru ore pe scenă urmând să evolueze formații locale cum ar fi Hands-Up, Close To You, Be Right Back, Let’s Do It!, Kalypso, Fără Nume; în final, invitata serii este trupa Etnic. Biserica „Sf. Ilie” va găzdui sâmbăta seara „Nunta de Aur”, la care sunt așteptate 50 de cu-pluri care în cursul acestui an au aniversat sau vor aniversa jumătate de secol de conviețuire. Piața „Nada Florilor” rămâne, prin tradiție, centrul tuturor distracțiilor de Sfântul Ilie. Ziua de sâmbătă le este dedicată tinerilor, fiind programate concerte ale formațiilor Bere Gratis, Animal X și Fără Zahăr. Duminică, folclorul va fi la el acasă, urmând a se desfășura, la Casa de Cultură, începând cu ora 9, a III-a ediție a Concursului „Șezătoarea Copiilor” și o seară folclorică cu participarea ansamblurilor „Ciprian Porumbescu”, „Sapânțana”, Tarafului Casei de Cultură Fălticeni și a artiștilor Margareta Clipa, Gheorghe Turda, Cristina Ghiorghiu și Alexandru Recolciuc. Sărbătoarea Sf. Pantelimon, marcată de biserică și credincioși pe 27 iulie, va avea, în acest an, o semnificație cu totul specială pentru fălticeneni. Moaștele Sf. Pantelimon vor fi scoase din Biserica “Sfântul Ilie” duminică, la ora 12,30 și vor fi duse într-o procesiune pe străzile Fălticeniului, cu un popas pentru rugăciune și închinare în Biserica “Sf. M. Mc. Pantelimon” din curtea Spitalului Municipal. Pentru cei care preferă liniștea și meditația, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” lansează pentru duminică, la ora 18, o invitație la vernisajul unei expoziții de pictură a artistului plastic Liviu Gherghina. În toată această perioadă, în zona gării se va desfășura bâlciul tradițional de Sf. Ilie și un târg al meșterilor și comercianților de obiecte populare și artizanale. Zilele Municipiului Fălticeni se vor încheia cu un foc de artificii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: