Comunicat de presă DGASPC Suceava

Șapte copii neglijați și o singură cauză: plecarea mamei la muncă în străinătate

Ultimele cazuri ajunse în atenția DGASPC Suceava sunt cele a 7 copii provenind din două familii diferite, din două localități diferite, dar având aceeași cauză: neglijare prin plecarea mamei la muncă în străinătate.
 

> În primul caz am fost sesizați în scris de către Pri-măria orașului Dolhasca de situația de urgență în care se aflau 4 copii. Aceștia trăiau într-un mediu nesecurizat, lipsit de supraveghere, în care se consumau frecvent băuturi alcoolice. Mama copiilor este plecată în Italia, lăsându-i în grija bunicului patern care este cunoscut ca frecvent consumator de băuturi alcoolice. Pe lângă acest fapt, la domiciliul acestuia mai trăiesc încă 9 persoane. Deși mama ține legătura cu copiii și le trimite bani, bunicul îi consuma în in-teres personal (alcool și ți-gări). Din discuțiile purtate cu minorii s-a constatat că, pe fondul consumului de alcool, aceștia sunt abuzați emoțional și verbal. Între părinții copiilor au existent permanent conflicte generate de consumul de alcool al tatălui, care era foar-te violent, atât fizic cât și verbal, lovind copiii și pe mamă în repetate rânduri. În prezent, mama copiilor a depus plângere pentru divorț și pentru încredințarea co-piilor. Deoarece nu au fost identificate rude până la gradul IV care să dorească sau să poată avea grijă de copii, mama este plecată în străinătate iar copiii rămân pentru perioade lungi de timp nesupravegheați, nealimentați și neîngrijiți, aceștia au fost plasați în regim de urgență la un centru de tip familial din subordinea DGASPC. > Al doilea caz a intrat în atenția DGASPC Suceava în urma unei sesizări scrise a Primăriei din orașul Liteni ce privește situația a 3 copii rămași în grija concubinului mamei, după ce aceasta a plecat la muncă în străinătate și nu s-a mai interesat de soarta lor. Mediul familial în care cresc acești copii este ne-securizat, lipsit de supraveghe-re, copiii sunt slab alimentați, sunt lipsiți de afecțiune părin-tească și duc lipsă de îmbrăcă-minte și încălțăminte. Fetița mai mare se ocupă de treburile casnice, de când este plecată mama. În plus, concubinul este consumator de băuturi alcoolice. Ca și în primul caz, nu au fost identificate rude până la gradul IV care să poată și să vrea să aibă grijă de minori, drept pentru care s-a decis plasamentul în regim de urgență la o casă de tip familial din subordinea DGASPC. NICOLETA LENȚA, purtător de cuvânt al DGASPC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: