(J)unghiuri politice

Pușca și cureaua lată…, ce deputat eram odată !!!

PNȚCD Suceava nu a murit. Nici măcar după ce jumătate din membri, adică vreo 10, au trecut cu bagaje la PD Suceava, cu gândul la ceva „oscioare” după alegerile locale și generale. PNȚCD a reușit să supraviețuiască, poate nu surprinzător, în zona Rădăuți, acolo unde, în perioada 1996-2000, deputat cu acte în regulă era Dorin Vatamanu. Un deputat care s-a remarcat doar prin faptul că a reușit să rănească un copil în timp ce trăgea cu pușca după niște afișe electorale ale contracandidaților săi.
 

În 2008, după o perioadă în care a încercat resuscitarea cu diverse formule, în care ingredientele principale erau de fiecare dată Vasile Lupu (fost deputat) și Petru Juravlea (fost senator), ambii în perioada CDR, cei de la PNȚCD au dat cep butoaielor cu rachiu și au sărbătorit până în zori pentru simplul fapt că Dorin Vatamanu a reușit performanța de a fi desemnat viceprimar al municipiului Rădăuți, în actualul mandat. Dar numai după o săptămână țărăniștii au transformat bucuria în scârbă, când și-au dat seama că, de fapt, cu primarul Aurel Olarean (PD-L) nu se poate lucra decât de pe o singură schemă: Olarean – șef, restul – de la „sclavi” în jos. Ce-i poate capul și mai ales pielea lui Olarean a demonstrat-o cu vârf și îndesat timp de patru ani cât a fost parlamentar de Suceava. Presa centrală și locală au reținut la vremea respectivă de la scandaluri sexuale până la cele cu arestarea de polițiști pe străzile orașului Rădăuți. Ce e mai frumos sunt sigur că Olarean va demonstra, cu vârf și îndesat, în mandatul său de primar. Asta dacă nu cumva îi va veni poftă să candideze la un nou mandat de deputat… Revenind la PNȚCD și la viceprimarul Vatamanu, trebuie spus că, după o lună de conviețuire cu Olarean, vicele a cerut divorț pe motiv de… „mârlăniile” la care este supus. Vatamanu nu are voie sa comenteze nimic pentru că știa cu cine are de-a face și, mai ales, știa ce poate el să facă la Primărie. Pe Vatamanu nu l-am cunoscut în calitate de mare manager în ale administrației publice locale, nu îl știu nici ca pe un foarte bun om de afaceri. Nu cred că fostul deputat nu e în stare să stea degeaba pe banii contri-buabililor timp de patru ani, pentru că îl știu ca pe un tip foarte comod, care încă nu se poate desprinde de anumite tare din adolescență. Dar ce nu înțeleg e de ce mai țipă Vatamanu că Olarean îl supune la „perversiuni politico-administrative” și de ce se tot lamentează prin presă că nu i se dă de lucru la adevărata lui valoare. Cu Olarean nici măcar Olarean nu poate lucra! Așa că poate e mai bine pentru Dorin Vatamanu să renunțe, că și așa nu va face mare brânză în Primăria Rădăuți ca viceprimar, atât timp cât valorile sale morale și principiile după care se ghidează nu sunt desprinse din manualul de lucru în administrație scris de Aurel Olarean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: