Proiect de renovare a maternității din Rădăuți

Condițiile de cazare a mamelor și nou-născuților ar urma să fie îmbunătățite prin reamenajarea și recompartimentarea saloanelor din Spitalul Municipal Rădăuți. Cel puțin acesta este unul dintre scopurile unui proiect de restructurare. Potrivit proiectului, la unitatea rădăuțeană ar putea fi introdus sistemul de rooming, mamele putând să stea în salon cu nou-născuții.
 

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți a avut recent o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice pentru avizarea unui proiect de restructurare și modernizare a secțiilor Obstetrică și Neonatologie, proiectul fiind în valoare de peste 52 de miliarde de lei vechi. El prevede aparatură medicală nouă, iar finalizarea lui se va face prin împrumuturi de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și de la Banca Europeană de Investiții. Proiectul se încadrează în faza a doua a Programului de Reformare a Sistemului Sanitar și are în vedere reducerea mortalității premature și asigurarea unui acces echitabil la serviciile de sănătate. În același context, se mai dorește amenajarea unui salon preoperativ, a unor grupuri sanitare cu acces direct în saloane, înlocuirea tâmplăriei și a conductelor termice. În noua sa structură, unitatea ar urma să aibă două săli de operații și două săli individuale de nașteri. Reamintim că anul 2007 a fost un an de vârf pentru spitalul rădăuțean, fiind cumpărate din fonduri proprii și sume primite de la Ministerul Sănătății Publice un ecograf, un aparat de anestezie, un fibrocolonoscop, patru aspiratoare chirurgicale, două laringoscoape, un analizator de markeri cardiaci, o instalație de producere a apei sterile pentru sala de operație, precum și alte obiecte necesare instituției. Cu o investiție de peste 100 de mii de euro, cu sprijinul unor sponsori români și străini, a fost amenajat compartimentul de urgențe-primire, lucrarea realizându-se la standarde europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: