Orest Onofrei a fost anunțat prim-vicepreședinte al PD-L

O altă achiziție interesantă este cea a fostului deputat PSD de Fălticeni Mihai Vitcu
Subprefectul județului, Orest Onofrei, este, de ieri, noul prim-vicepreședinte al Organizației Județene Suceava a PD-L. El îl va înlocui în funcție pe avocatul Radu Ursu. „Transferul” lui Onofrei la PD-L era unul așteptat și scontat de marea majoritate a politicienilor suceveni, subprefectul fiind de mult considerat un apropiat a grupării lui Gheor-ghe Flutur (liderul județean al PD-L), numai că anunțul a fost făcut miercuri de Flutur, oare-cum pe neașteptate, și l-a luat prin surprindere pe Orest Onofrei, care a declarat ieri că „eu voi anunța ceva când voi lua o decizie”. Subprefectul de Suceava a fost extrem de reținut în vorbe referitor la viitorul său politic.
 

Este cunoscut faptul că Onofrei a fost retrogradat din funcția de prefect al județului Suceava de Guvernul Tăriceanu tocmai din cauza implicării sale în politică, după ce liberalii au acuzat faptul că șeful său de cabinet, Iuri Costache, lucra pe post de consultant al PD-L Suceava, situație ce a fost confirmată ulterior. În momentul de față, în condițiile în care Onofrei a bătut palma cu democrat-liberalii și va candida la toamnă pentru un colegiu de deputat sau de senator, va trebui să renunțe la funcția de subprefect, care este, cel puțin teoretic, prin lege, apolitică. Astfel, Orest Onofrei riscă să rămână fără serviciu, fiind puțin probabil ca guvernul să tolereze implicarea sa poli-tică. Este de așteptat însă ca Gheorghe Flutur să găsească o soluție și pentru acest lucru, mai ales că la nivelul Consi-liului Județean Suceava a fost decretată „lipsa de specia-liști”, iar la CJ se poate face politică pe bani publici. „Mi se pare firesc ca cei care au fost alături de noi să nu-i abandonăm”, a declarat ieri, într-o conferință de pre-să, Gheorghe Flutur, refe-rindu-se la Orest Onofrei și colaborarea pe care au avut-o de-a lungul anilor. Gheorghe Flutur a mai a-nunțat ieri și trecerea în rân-durile democrat-liberalilor suceveni a unui membru de marcă al PSD. Este vorba de-spre fostul deputat PSD de Fălticeni, fost inspector general al IȘJ Suceava, tot din partea PSD, Mihai Vitcu. Președintele PD-L a anunțat că Vitcu a fost recomandat de însuși liderul organizației municipale Fălticeni, depu-tatul Romică Andreica, și de primarul PD-L al municipiu-lui, Vasile Tofan. Flutur sus-ține că Mihai Vitcu a făcut pasul spre PD-L pentru că are încredere „în programul și în echipa de aici” și a explicat că „în PSD a fost marginalizat destul”. Este de așteptat ca Mihai Vitcu să candideze pe zona Fălticeni, fie împotriva deputatului Ioan Stan, fie chiar împotriva președintelui PSD, Gavril Mîrza, despre care se zvonește că ar candida în-tr-un colegiu din această zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: