La Spitalul Județean

Electrocardiograme transesofagiene cu aparatură utraperformantă

Comitetul director al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a decis să aloce circa 6 miliarde de lei vechi din fondul de dezvoltare a spitalului pentru achiziționarea de aparatură performantă, a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al unității, dr. Tiberiu Brădățan. El a declarat că sunt vizate în primul rând două „achiziții majore”: un electro-cardiograf foarte performant, pentru Secția cardiologie, și oftalmo-scoape pentru secția Oftalmologie.
 

„EKG-ul va permite realizarea de electrocardiograme transesofagiene. Este vorba despre o sondă ce se introduce prin esofag și prin care se culeg informații foarte aproape de corp, o astfel de electrocardiogramă fiind foarte exactă”, a precizat dr. Brădățan. El a mai adăugat că, în funcție de sumele de bani rămase, se vor cumpăra și „aparate consumabile” cu valori mai mici, cum ar fi truse de mică chirurgie sau instrumentar de sală, în acest sens solicitându-se șefilor de secții să prezinte un necesar. “În principal sunt foarte multe solicitări, de la un aparat pentru intervenții artroscopice, la Ortopedie, la truse de microchirurgie, in-strumentar de sală. Deocamdată, spitalul încearcă să-și crească nivelul prin achiziția de aparate noi, ca să crească și profesionalismul perso-nalului medical. De aceea ne-am gândit că, dacă e o sumă mare, s-o canalizăm spre achiziții importante, decât spre piese mici”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: