„Trebuie privit și spre est, nu doar înspre vest”

Investitorii le reproșează autorităților județene că nu au știut să valorifice poziția strategică a județului la granița UE cu estul, spune președintele CJ
Conducerea administrației județene își propune intensificarea relațiilor cu Ucraina. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că are această intenție după ce investitorii cu care a avut întrevederi au reproșat că autoritățile sucevene nu știu să valorifice poziția strategică de care județul se bucură.
 

Dl Flutur a spus că Ucraina este o piață imensă, iar potențialii investitori sunt interesați de logistica pe care Suceava o poate pune la dispoziție, cât și de resursele umane locale de etnie ucraineană, care pot constitui o interfață cu țara vecină. Pe de altă parte, șeful executivului județean crede că, în condițiile în care județul Suceava constituie graniță a Uniunii Europene în această parte, „trebuie privit și spre est, nu doar spre vest”. În acest context, susține președintele CJ, trebuie pus accent pe promovarea și materializarea proiectelor transfrontaliere. În viitorul apropiat, CJ Suceava și Consiliul Regional Cernăuți urmează să se întâlnească în ședință comună, pe ordinea de zi figurând mai multe subiecte. Unul dintre ele se referă la punctele de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei și Vicovu de Sus. Atenția este concentrată pe acesta din urmă, Ucraina, dar și partea română, fiind interesate în amenajarea res-pectivei treceri pentru traficul greu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: