Pană financiară la Direcția de Asistență Socială a județului

Necesarul de fonduri pentru plata drepturilor lucrătorilor din sistem se ridică la 47 milioane de lei
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a avut, ieri, o întâlnire cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, precum și cu sindicaliștii din cadrul acestei instituții subordonate executivului județean.
 

Dl Flutur a precizat că structura se confruntă cu probleme organizatorice, dar și financiare, ținând de achitarea salariilor și a sporurilor aprobate prin lege sau câștigate de sindicaliști în instanță. Șeful administrativului județean spune că necesarul pentru acoperirea deficitului de fonduri este de 47 de milioane de lei și că majorările și drepturile aferente au fost aprobate fără asigurarea sursei de finanțare corespunzătoare. „Așteptăm rectificativul de buget, întrucât lucrătorii de acolo nu sunt într-o situație tocmai fericită”, a spus Gheorghe Flutur. La încheierea mandatului, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Stela Acatrinei spunea că bugetul pe anul 2008 a fost fundamentat încă din iunie 2007, dată la care nu erau intrate în vigoare o multitudine de acte normative pentru care, evident, nu avea cum să se prindă finanțarea activităților reglementate prin acestea din urmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: