În cazul firmei Bucovina Ecoterm Gaz

O soluție legală și corectă

Președintele democrat-liberal al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, se declară deranjat de afirmațiile predecesorului său, social-democratul Gavril Mîrza, cum că actuala conducere PD-L a administrației județene a greșit când a decis să nu înscrie firma Bucovina Ecoterm Gaz la licitația pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în cele 34 de localități incluse în proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Flutur susține că nu a venit la președinția CJ Suceava pentru a polemiza cu cineva, ci pentru a construi.
 

Șeful administrației județene a arătat că a comandat un audit intern pentru a vedea situația exactă a SC Bucovina Ecoterm Gaz, unde acționar majoritar este Consiliul Județean, și a precizat că interesul său vizează introducerea gazului metan în toate localitățile județului. El a subliniat că DNA derulează o anchetă legată de Bucovina Ecoterm Gaz și că le-a trimis procurorilor anticorupție un nou set de documente cu privire la o HCJ din decembrie 2005, pe care o apreciază ca fiind ilegală. Gheorghe Flutur a precizat că decizia cu pricina se referă la transferul a 5 milioane de euro, pentru 3 zile, către Bucovina Ecoterm Gaz. Banii proveneau din creditul în valoare de 86,3 milioane de euro, con-tractat de la Deutsche Bank, pentru investiția „Utilități și mediu” și au fost utilizați de către firmă, drept garanție, la prima licitație organizată de Ministerul Economiei și Fi-nanțelor pentru desemnarea operatorului de gaz. Gheorghe Flutur a spus că dorește o soluție legală și corectă în cazul firmei Bucovina Ecoterm Gaz, pentru a nu fi nevoit să dea cu subsemnatul în instanță. Totodată, Gheorghe Flutur îi solicită lui Gavril Mîrza „să-și vadă de pensia lui politică” și de pauza care i-a fost acordată de către democrat-liberali pentru a se odihni. Reamintim că, de curând, Ministerul Economiei și Finanțelor a organizat o nouă licitație pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localități sucevene, prin programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, la care nu a participat niciun ofertant.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: