Noii primari se plâng deja de probleme financiare

Proaspeții edili-șefi bat la ușa Consiliului Județean, cerând conducerii instituției să le acorde sprijin în rezolvarea lor
Dând de greu, mai mulți șefi de administrații locale, câștigători ai alegerilor din iunie, au început să stea la coadă la președintele Consiliului Județean. Proaspeții edili-șefi vin să se plângă de problemele financiare pe care comunitățile respective le întâmpină, cerând conducerii județene să le acorde sprijin în rezolvarea lor.
 

„Foarte mulți primari vin și bat la ușă, pe probleme grele pe care le-au găsit în primării, mai ales în ce privește finanțarea”, a precizat șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, promițând că va face un inventar al necazurilor unităților teritorial-administrative care va fi dat publicității. În principal, poate fi vorba despre achitarea drepturilor salariale ale funcțio-narilor proprii, asigurarea plății ajutorului social, cofinanțarea proiectelor și restanțe la utilități sau la contra-valoarea serviciilor prestate de către terți. De asemenea, dificultăți persistă în aplicarea prevederile privind acordarea tichetelor-cadou și a tichetelor de masă, precum și la acoperirea financiară a drepturilor salariale ale cadrelor didactice, calculate greșit acum câțiva ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: